ΕΣΠΑ
Λεωφ. Βάρης 6 & Αγ. Αποστόλων, Βάρη
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 89 95 070
Title Image

McKenzie

Αρχική  /  McKenzie
01 Πληροφορίες

Τι είναι η μέθοδος McKenzie;

Η μέθοδος McKenzie είναι μια ολοκληρωμένη μέθοδος αξιολόγησης, διάγνωσης και θεραπείας των παθήσεων της Σπονδυλικής Στήλης και των περιφερικών αρθρώσεων. Έχει σαν στόχο την αναγνώριση και θεραπεία των παθολογιών μηχανικής αιτιολογίας.

Σημαντικό ρόλο παίζει η σωστή λήψη του ιστορικού του ασθενούς, καθώς επίσης και ο μηχανισμός εμφάνισης των συμπτωμάτων του, τα οποία μπορεί να διαφοροποιούνται με την κίνηση ή ακόμα και με την αλλαγή θέσης.

Το μεγαλύτερο πλεονέκτημα της μεθόδου McKenzie είναι ότι καθιστά τον ασθενή ικανό να αυτοθεραπεύεται και να προλαμβάνει τυχόν υποτροπές, μέσω συγκεκριμένων θέσεων ή/και ασκήσεων που υποδεικνύονται από τον θεραπευτή. Αυτό είναι και το βασικό της χαρακτηριστικό που την κάνει να ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες μεθόδους!

1
Αξιολόγηση
2
Κατάταξη Παθολογίας
3
Αντιμετώπιση
4
Πρόληψη & Αυτοθεραπεία
02 Ιστορική Αναδρομή

Η Ιστορία της μεθόδου McKenzie

Η Mέθοδος McKenzie - Μηχανική Διάγνωση και Θεραπεία (ΜΔΘ) είναι μία διεθνώς αναγνωρισμένη Mέθοδος αξιολόγησης και θεραπείας του σπονδυλικού πόνου και του πόνου των άκρων, που αναπτύχθηκε στη Νέα Ζηλανδία, από τον φυσικοθεραπευτή Robin McKenzie. Χρησιμοποιείται ευρέως σε όλον τον κόσμο, για περισσότερα από 30 χρόνια.

Οι κλινικοί ΜΔΘ είναι εκπαιδευμένοι στην αξιολόγηση και τη διάγνωση όλων των περιοχών του μυοσκελετικού συστήματος. Αυτό σημαίνει ότι αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα στην ή γύρω από την σπονδυλική στήλη, τις αρθρώσεις ή τους μύες, η ενδεδειγμένη αξιολόγηση είναι η ΜΔΘ.

Η φιλοσοφία της ΜΔΘ βασίζεται στην ενεργή εμπλοκή και εκπαίδευση του ασθενούς, με σκοπό την αντιμετώπιση των προβλημάτων της σπονδυλικής στήλης και των περιφερειακών αρθρώσεων με τεχνικές αυτοθεραπείας. Η προσέγγιση αυτή, με βάση τις διαθέσιμες μεθόδους, εξακολουθεί να είναι μία από τις πλέον τεκμηριωμένες και ερευνημένες συντηρητικές θεραπείες. Στην πραγματικότητα, η μέθοδος McKenzie είναι μία ολοκληρωμένη προσέγγιση που βασίζεται σε υγιείς βασικές αρχές οι οποίες, όταν γίνουν πλήρως κατανοητές και εφαρμοστούν σωστά, επιφέρει εντυπωσιακά αποτελέσματα.