ΕΣΠΑ
Λεωφ. Βάρης 6 & Αγ. Αποστόλων, Βάρη
Τηλ. Επικοινωνίας: 210 89 95 070
Title Image

Πως Δουλεύουμε

Αρχική  /  Πως Δουλεύουμε

4 Απλά βήματα για να θεραπευτείτε!

Στο PhysioPractica ακολουθούμε ένα θεραπευτικό πλάνο 4 σταδιών για τον κάθε ασθενή μας, εξασφαλίζοντας την γρηγορότερη, ασφελέστερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του προβλήματός του.

a 1
Αξιολόγηση

Η σωστή θεραπεία κάθε ασθενούς βασίζεται σε μία λεπτομερή κλινική αξιολόγηση, κατά την οποία ο φυσικοθεραπευτής συλλέγει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται για τον σχεδιασμό του πλάνου θεραπείας.

a 2
Θεραπεία

Σχεδιασμός εξατομικευμένου Θεραπευτικού πλάνου με σκοπό την αποκατάσταση της φυσιολογικής κίνησης των αρθρώσεων των οστών, της περιτονίας, των μυών και αλλά και του νευρικού ιστού.

a 3
Θεραπευτικά Μέσα & Ασκήσεις

Επιλογή όλων των απαραίτητων θεραπευτικών μέσων, καθώς επίσης και των σωστών ασκήσεων που σκοπό έχουν την μείωση του πόνου και την ταχύτερη αποκατάσταση του προβλήματος.

a 4
Επιστροφή στην Καθημερινότητα

Ο ασθενής είναι πλέον έτοιμος να επιστρέψει στις καθημερινές & αθλητικές δραστηριότητες του, έχοντας αποκομίσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες και οδηγίες πρόληψης.

1. Αξιολόγηση

Κάθε ασθενής είναι μοναδικός! Αυτός είναι και ο λόγος που ο κάθε ένας από εμάς βιώνει διαφορετικά μία παθολογική κατάσταση και για αυτό οι θεραπείες των ασθενών μας είναι εξατομικευμένες και προσεκτικά σχεδιασμένες για αυτούς.

Για να είναι όμως αυτό εφικτό, απαιτείται μία λεπτομερής εξέταση και αξιολόγηση από εμάς, ώστε να μπορέσουμε να εντοπίσουμε την αιτία και την πηγή των συμπτωμάτων, τους επιβαρυντικούς και βιο-κοινωνικο-ψυχολογικούς παράγοντες που επιδεινώνουν την κατάσταση του ασθενή, αλλά και τους θεραπευτικούς τρόπους αντιμετώπισης της συγκεκριμένης παθολογίας.

Με λίγα λόγια, η πολύ καλή αξιολόγηση είναι η βάση για τη σωστή θεραπεία του ασθενούς!

knee-testing
manual-lumbar

2. Θεραπεία

Έχοντας ολοκληρώσει την αξιολόγηση και βάσει των ευρυμάτων τα οποία προέκυψαν κατά τη λήψη του ιστορικού, αλλά και των διάφορων κλινικών δοκιμασιών, σχεδιάζουμε το πλάνο θεραπείας του κάθε ασθενούς.

Ένα θεραπευτικό πλάνο αποτελείται από ένα σύνολο διαδικασιών, όπως είναι η εφαρμογή θεραπευτικών τεχνικών (Manual Therapy, McKenzie κλπ.), η χρήση τεχνολογικών μέσων (Υπέρηχος, TENS, Laser, Tecar κλπ.), η χρήση άλλων φυσικών μέσων (Kinesio Tape, Dry Needle κλπ.) καθώς επίσης και η εκτέλεση ενός προγράμματος θεραπευτικών ασκήσεων.

3. Θεραπευτικά Μέσα & Ασκήσεις

Το φυσικοθεραπευτήριο μας είναι πλήρως εξοπλισμένο με όλα τα κατάλληλα φυσικοθεραπευτικά μέσα τελευταίας τεχνολογίας (Laser, TENS, Υπέρηχο κλπ.), καθώς επίσης και με διάφορα όργανα γυμναστικής, η χρήση των οποίων με την καθοδήγηση μας, θα ενισχύσει το θεραπευτικό πλάνο.

Ο σωστός συνδυασμός αυτών με τις κατάλληλες τεχνικές Manual Therapy μπορούν να επιφέρουν άμεσα αποτελέσματα, μειώνοντας το χρόνο αποκατάστασής σας.

back-to-normal

4. Επιστροφή στην Καθημερινότητα

Κάθε ασθενής, αφού ολοκληρώσει τις θεραπευτικές του συνεδρίες, εφοδιάζεται με χρήσιμες οδηγίες & πληροφορίες.

Στόχος μας είναι η κατάλληλη ενημέρωσή σας, ώστε να γίνει άρση των επιβαρυντικών παραγόντων και πρόληψη μελλοντικών τραυματισμών ή επώδυνων καταστάσεων. Με απλά λόγια, θέλουμε οι ασθενείς μας, να επιστρέψουν στις αθλητικές & κοινωνικές τους δραστηριότητες, χωρίς το άγχος ενός επανατραυματισμού.